M I K S I Y H D I S T E L Y L A I N A

Olen ollut aikaisemmin töissä rahoitusalalla. Rahoitukseen, maksamiseen ja velkaantumiseen liittyvät kaikenlaiset monipuoliset kuviot ovat tuttuja. Tiedostin jo kauan sitten, että loputtomiin en voi jatkaa näin luottokorttien lyhennyksestä toiseen. Samalla tiedostin, että tällä kertaa muutoksen täytyy olla spontaani ja nopea. Kärsivällisyyttä asioiden hoitamiseen kehitetään muita teitä. 

Niinpä muutama viikko sitten otin lopulta asian haltuun erään terapiaistunnon jälkeen. Tunsin, että oli oikea aika hoitaa tämä asia. S-Pankin mobiilisovelluksen avulla täytin S-laina -hakemuksen. Olin toki varautunut tähän jo aikaisemmin laskemalla yhteen tarvitsemani lainasumman eli paljonko eri luottokortti-/tililuotto-/osamaksuja olikaan yhteensä. Summa oli 8 000 euroa. 

Koen, että tämä yhdistelylaina on minun kohdallani toimivin ratkaisu ottaa oma talous haltuun. Maksoin kaikki velat pois kerralla. Jatkossa maksan yhden kuukausierän huomattavasti maltillisemmalla korolla, kuin aikaisemmissa osamaksuissa. Kuukausierä on myös huomattavasti maltillisempi, kuin aiemmat maksuerät yhteensä. Lainassa on maksuaikaa peräti 12 vuotta.   

Myönnän, että on ristiriitaista ottaa lainaa saadakseen rahaa säästöön. 

Testasin monta vuotta sitten netin erästä lainapalvelua, jossa palveluntarjoaja selvitti yhdeltä istumalta mahdollisuuteni saada yhdistelylaina rahoituslaitoksilta. Lainantarjoajia oli kymmenkunta ja korot muista lainakuluista puhumattakaan melkoisia. Ainuttakaan niin sanottua oikeaa pankkia ei lainantarjoajissa ollut, vain kulutusluottoja tarjoavia rahoituslaitoksia. Onneksi en tuolloin lähtenyt väärälle tielle. Uskon, että se olisi johtanut hyvin nopeasti tilanteen heikkenemiseen entisestään. 

Oikea valinta oli ottaa laina luotettavasta lähteestä. Taidan olla tulojeni puolesta myös varsin mielekäs lainanottaja, sillä minulla on vakaa työpaikka ja varsin hyvät kuukausitulot. S-Lainasta ei aiheutunut lainkaan perustamis- tai käsittelykuluja. Korot toki kertyvät maksettavaksi takaisinmaksuajalta. Sen vuoksi pyrin maksamaan lainan takaisin tarjottua maksuaikaa nopeammin, todennäköisesti 24-30 kuukauden kuluessa.

Yhdistelylaina. Järjestelylaina. Yhdistä kaikki osamaksut ja luottokorttivelat, maksa vain yhden lainan kohtuulliset kulut. Pienennä kuukausittaisia menoja. Mutta jos lähtee tälle tielle, täytyy olla tarkkana ehdoista ja selvittää tarkoin mistä laina kannattaa ottaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti